torstai 28. tammikuuta 2010

Leppävaaran urheilupuisto ja ulkoilualueLeppävaaran urheilupuistoon saatiin jäähalli. Hienoa! Urheilukentän ja vuonna 1969 valmistuneen uimahallin ympärille on pikkuhiljaa kasvanut monipuolinen urheilupuisto. Uimahallin peruskorjaus ja maauimalan rakentaminen ovat madelleet etanavauhtia eteenpäin kohta nelisenkymmentä vuotta. Nyt näyttää siltä, että toteutuminen on lähellä. Leppävaaran viimeinen pulkkamäki jää laajennuksen alle, mutta ehkäpä sillekin asialle on jotain tehtävissä.

Seuraava askel urheilupuiston kehittämisessä voisi olla käyttötarkoituksen laajentaminen ulkoilualueen suuntaan. Metsässä risteilee jo lenkkipolkuja. Lisää liikkujia alueelle houkuttelisivat helppokulkuinen ulkoilu- tai retkeilyreitti, jolla voisi liikkua myös lastenrattaiden ja pyörätuolin kanssa ja metsään merkitty vaikeakulkuisempi ulkoilureitti. Ulkoilureittien varrella olisi tietysti makkaranpaistopaikka pöytineen. Ja mikä estää katselemasta maisemaa sillä silmällä, josko jokin mäennyppylä saisi alkaa toimia leppävaaralaisten uutena laskiaismäkenä.

Suur-Leppävaarassa asuu noin 60 000 henkilöä, joten se on asukasluvultaan Espoon suurin suuralue. Asukkaita on lähes yhtä paljon kuin Hämeenlinnassa, joka on Suomen 14. suurin kunta. Kyllä sellainen joukko tarvitsee oman lähivirkistyalueen. Nyt Suur-Leppävaaralaiset kulkevat ulkoilemaan Luukkiin, Oittaalle tai vieläkin kauemmaksi. Pienellä investoinnilla ulkoilualueeseen saisimme edistettyä hyviä asioita niin terveyden ja hyvinvoinnin kuin ilmastonkin kannalta.

2 kommenttia:

  1. Hei, teen maisema-arkkitehtuuriin oppituoliin lopputyötä Leppävaaran urheilupuiston alueen kehittämisestä aiheena liikuntapaikkarakentaminen. Ideoita mitä toimintoja alueelle haluaisit yms voit lähettää osoitteeseen:jaksa.am @ hotmail.com

    VastaaPoista
  2. Hei, lähetin sähköpostia, onkohan asia edelleen ajankohtainen?

    VastaaPoista