lauantai 7. kesäkuuta 2008

Sdp:n 41. puoluekokous nosti lapsiperheiden asiat kärkeenSdp:n puoluekokousedustajana Hämeenlinnassa kesäkuussa 2008. 
 Sdp:n 41. puoluekokouksessa 5.-7.6.2008 Hämeenlinnan Kongressi- ja Kulttuurikeskus Verkatehtaalla tehtiin historiaa. SDP:n puheenjohtajaksi valittiin ensimmäistä kertaa nainen. Upeaa!!   

Tunnelma tiivistyy... puoluekokous odottaa puheenjohtajaäänestyksen tulosta.
 Kun Jutta Urpilainen kevättalvella ilmoitti asettuvansa ehdolle puolueen puheenjohtajakisaan, tunsin suurta tyytyväisyyttä. Puolueen täytyy uskaltaa nostaa uusia ihmisiä esiin. En kannata sellaista politiikkaa, jossa puolue esiintyy vain muutamilla kasvoilla ja jumittuu tuttuihin ja turvallisiin hahmoihin. Sdp:n uusi puheenjohtaja kokkolalainen kansanedusta Jutta Urpilainen on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja ammatiltaan luokanopettaja.


Vasta valittu puolueenpuheenjohtaja Jutta Urpilainen uusmaalaisten puolukokouksedustajien onnitteltavana. Vas. Maria Feldt (Kirkkonummi), Jutta Urpilainen (Kokkola), Jasminiitta Lumme (Espoo) ja Päivi Meros (Nurmijärvi).


Tuore puheenjohtaja nosti puoluekokouksen päätöspuheessaan esille lapsiperheiden aseman parantamisen ja totesi, että halu parantaa lapsiperheiden asemaa on vahvin viesti, jonka Sdp:n lauantaina päättynyt puoluekokous lähettää.

Peruskoulumme saavuttamiin pisa-tuloksiin on yllettävä koko perhepolitiikassa ja pitkän aikavälin tavoitteena on maksuton päivähoito. Lapsilisät tulee sitoa indeksiin ja lapsilisää on maksettava kunnes täyttää 18 vuotta. Urpilainen puuttui myös lapsilisäjärjestelmän epäoikeudenmukaisuuksiin. Lapsilisän korotus ei kanavoidu toimeentulotuen saajille. Me haluamme muuttaa tämän, korotus kuuluu myös köyhille, toteaa Urpilainen. Puoluekokous hyväksyi myös ajatuksen, että suuret perheet tulee huomioida lapsilisäjärjestelmän remontissa erikseen.

Ratkaisu perhepoliittisten parannusten maksuun löytyy esimerkiksi Urpilaisen kritisoimasta veropolitiikkasta, joka on tällä hetkellä valjastettu palvelemaan pienen liikemiesjoukon etuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti