keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Valtuustoaloite järvenrantaraiteista Espooseen

VALTUUSTOALOITE


Espoon merenrantaraitin suunnittelu aloitettiin 1970-luvulla. Meren rannan haluttiin kuuluvan kaikille espoolaisille. Nyt tuo ajatus on toteutunut lähes kymmenen vuotta sitten ja Espoon merenrantaa seuraileva noin 40 kilometriä pitkä merenrantarantaraitti tuo iloa, virkistystä ja hyvinvointia espoolaisille ja Espoossa vieraileville. Kauniiseen ja vaihtelevaan merenrantaympäristöön toteutettu kevyenliikenteen raitti houkuttelee ihmisiä liikkumaan ympäri vuoden niin työmatkoilla kuin vapaa-aikanakin.

Ajatus yhteisistä rannoista, lähivirkistysalueista ja kävelyn, polkupyöräilyn, rullaluistelun ja hiihtämisen huomioimisesta vielä entistä enemmän kaupunkisuunnittelussa on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Espoon Pitkäjärvi Laaksolahdessa, Lippajärvi ja Bodomjärvi ovat lähellä asutusta, mutta kuitenkin saavutettavissa vain pieneltä osaltaan. Järvien virkistysarvo jää pitkälti hyödyntämättä. Järvien ympärillä on metsien, peltojen ja asutuksen ohella pusikkoa ja epämääräisen näköisiä alueita, josta ei tiedä kenelle ne kuuluivat ja onko siellä lupa liikkua.

Nämä keskeisillä paikoilla olevat järvet tulee olla kaikkien espoolaisten saavutettavissa samalla tavoin kuin merenrantakin on.

Me allekirjoittaneet esitämme, että Laaksolahden Pitkäjärven, Lippajärven ja Bodomjärven ympäri suunnitellaan ja toteutetaan kevyelle liikenteelle tarkoitetut järvenrantaraitit.

Espoossa 17.10.2011

Jasminitta Lumme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti